Простий, легкий у власному соку – салат на холодну зиму з огірків, помідорів і соковитого болгарського перцю!
На салат з огірків і помідорів:
- Помідори 3 кг
- Огірки 1 кг
- Цибуля ріпчаста 0,5 кг
- Перець болгарський 0,5 кг
- Часник 7 зубчиків
- Петрушка і кріп-по 1 пучку за смаком
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор 3 ст. л.
- Рослинна олія 120 гр
- Лавровий лист і чорний перець за смаком
- Оцет 9% на кожну банку по 1 ч. л.
Детальний опис рецепта
- Наріжте огірки шматочками, цибулю півкільцями і покласти їх в об’ємну емальовану миску, насипавши туди кухонну сіль і добре розмішати інгредієнти.
- Болгарський перець наріжте півкільцями і викладіть його до раніше подрібненим овочів в миску. Далі, як можна дрібніше подрібніть кріп з петрушкою і теж перекладіть їх у загальну миску. Наріжте дрібними часточками часник, помістіть його туди ж і знову ретельно перемішайте всі компоненти.
- Помідори подрібніть невеликими шматочками довільної форми, викладіть їх в загальну посуд до інших овочів, додайте цукровий пісок, рослинне масло, знову добре все розмішайте і залишіть на кілька хвилин.
- У кожну банку викладайте готовий салат, ущільнюючи його всередині, додайте отриманий сік, який має покривати овочі і накривайте їх кришками. У каструлю з гарячою водою поставте всі банки з салатом (вода повинна доходити до плічок), помістіть її на плиту, доведіть до кипіння і стерилізують протягом півгодини.
- Після стерилізації в кожну банку з салатом додайте оцет, закрийте їх щільно кришками, встановіть дном вгору, перевіряючи герметичність, і накрийте товстою ковдрою до їх повного остигання. Зберігати банки з консервацією потрібно в темному і сухому місці будинку.