Кулінарія

Дві піци, два варіанти дріжджового тіста. Піци обидві смачні, але на сирих дріжджах смачніше

Я піцу готую завжди приблизно однаково за своїм рецептом, продукти використовую ті, що є в холодильнику. М’ясо, курка, ковбаса, шинка або ковбаса. Тісто замішую за різними рецептами.

Перший рецепт – піца приготовлена з тіста, замішаного на сухих дріжджах, для порівняння другий рецепт – тісто на сирих дріжджах

Приготування піци з тіста на сухих дріжджах

Інгредієнти: борошно 500 г, дріжджі 10 г, молоко або вода 250 г, цукор 1 ст. ложка, масло рослинне, яйце 1 шт. ковбаса 300 г, кетчуп, цибуля ріпчаста 1 шт або зелений за смаком, огірки свіжі або солоні 3 шт, помідори 3 – 4шт, сир 100 – 150 р,

Інгредієнти для піци

1. Замішуємо тісто

У ємність висипаємо борошно, в серединці робимо поглиблення, вбиваємо туди яйце, додаємо цукор,

У борошно доданий цукор і яйце

2. Додаємо рослинне масло, дріжджі

3. Додаємо тепле молоко

4. Замішуємо тісто

Тісто замішане

6. Замішане тісто залишаємо на 1 годину для підйому, прикривши плівкою

7. Готове тісто викладаємо на деко, попередньо змастивши його олією чи можна розстелити пекарську папір, змастивши її олією. Тісто рівне розподіляємо по листу до кромок

8. Розкатаний пласт змащуємо кетчупом

9. На тісто розклали попередньо нарізану цибулю. У мене сьогодні цибуля зелена, я частіше використовую ріпчаста, але сьогодні вирішила готувати з зеленою цибулею

10. Поверх цибулі викладаю шар ковбаси, я завжди кладу щільненько

11. Поверх ковбаси – шар огірочків, тонко нарізаних кружечками. Тут огірки свіжі, іноді використовую консервовані ( смак трохи інший, але смачно)

12. Поверх шару огірків – шар помідорів. Помідори не сильно червоні, більш стиглих не виявилося, повільно червоніють. Смак не постраждав

13. Останній шар – натертий на крупній тертці сир ( у мене сьогодні два види, російський і пошехонський, що було в холодильнику, то і використовувала)

14. Підготовлений піцу ставимо в духовку, духовку розігріваємо заздалегідь до 200 градусів

15. Ставимо піцу в духовку і випікаємо близько 20 хвилин, потім знизити температуру, щоб не підгорів верх і випікаємо до золотистої скоринки.

16. Піцу розрізаємо

Піца вийшла дуже смачна. Шматочок на тарілці дуже апетитний. Смак чудовий.

Другий рецепт – тісто на свіжих дріжджах

Інгредієнти для замісу дріжджового тіста для піци: борошно 500 г, яйце 1 шт, вода або молоко 200 г – 250 г, дріжджі сирі 25 г, сіль половина чайної ложки, цукор половина столової ложки, рослинна олія 50 р.

Дріжджі розвести в теплій воді з додаванням невеликої кількості цукру ( можна взяти молоко), коли дріжджі почнуть пінитися, замісити тісто

Борошно висипати в ємність, туди ж додати всі інгредієнти, включаючи дріжджі, замісити тісто

Тісто замісили, залишили для підйому, через годину тісто піднялося.

У той час, поки тісто піднімалося, підготували інгредієнти для приготування піци на дріжджовому тісті.

Тісто розкатали на змащене деко, розклали начинку шарами, як у попередньому рецепті, поставили випікатися в духовку. Готова піца дуже смачна, соковита.