Смачніше червоної риби: філе риби тілапії з рисом і сиром (ще один рецепт, який майже не віднімає часу)
Сьогодні я хочу влаштувати “рибний день”, і поділитися з Вами чудовим рецептом рибки “під шубою”, відразу з гарніром. Мої домочадці без розуму від цієї страви і завжди з захопленням зустрічають мене на кухні.
Впевнена, нікого з Ваших домочадців не залишить байдужим це ласощі, і вони довго будуть дякувати за смачну вечерю. Давайте ж від слів скоріше приступимо до справи!
Нам необхідно взяти 600 грамів тілапії, або минтая. Ці риби дуже схожі, тому їх легко можна замінити одне одним. Нарізаємо філе риби великими шматками, покласти його в миску.
Потім рибу потрібно посолити, я беру близько 5 грамів солі, поперчити чорним меленим перцем, я використовую близько 1 грама цього продукту. Потім рибу я вичавлюю сік з лимона, з однієї часточки. Добре перемішую і мариную рибу близько 15 хвилин, щоб вона як слід просочилася маринадом.
Потім нарізаємо 2 ріпчасті цибулини, робити це потрібно півкільцями. Нарізану цибулю викладаємо на деко, що ми змарнували рослинним маслом без запаху. Я віддаю перевагу саме рафінована олія. Поверх цибулі викладаємо шматочки маринованого філе, по всій площі листа.
Уклавши рибу на деко, займемося гарніром. Беремо 150 грамів попередньо відвареного рису, додаємо у нього 2 курячих яйця. Солимо, ретельно все це перемішуємо. Рис повинен бути жовтого кольору. Отриманим гарніром ми промазуємо рибу, на зразок бутерброда, або сендвіча.
Нарізаємо 2 великих томата, кільцями, і ці колечка томату кладемо поверх рису, по 2 штуки на шматочок філе. Натираємо 200 грамів твердого сиру, на крупній тертці. Натертий сир поміщаємо на помідори. Таким чином вийде пікантна запіканка.
Розігріваємо духовку, температура повинна досягти 200 градусів. Час запікання – 20 хвилин. Як тільки час мине, виймаємо деко викладаємо ніжну рибу на тарілки, по порціях. Настав час скликати всіх до столу на бенкет! Ось і все, друзі, приємного Вам апетиту!
Страву можна вкрасти листям свіжого салату, капусти, або іншою зеленню. Як ми бачимо, це не тільки риба під шубою”, але прекрасний рисовий гарнір. Рис і риба чудово поєднуються разом.