Котлети! Це кулінарна бомба
“Котлети з телятини”
Отже, нам знадобиться:
- М’якоть телятини . . . 100г
- Цибуля ріпчаста. . . . . 30г
- Вершкове масло. . . . 50г
- Яйце. . . . . . . . . . . . 1/2 шт
- Сіль/ Перець за смаком. . .
- Панірувальні сухарі. 100г
- Рослинна олія. . . 60г
- В рецепті була взята лопаткова частина яловичини (м’якоть). Панірувальні сухарі будь-які, можна зі спеціями.
Спосіб приготування:
Цибулю нарізаємо довільно ( Івлєв ріже пір’ям), обсмажуємо на рослинному маслі. Цибуля повинен вийти злегка золотистого кольору. Поки смажимо на сильному вогні, помішуємо. Потім додаємо сюди ж значний шматочок вершкового масла. Цибуля повинен добре протомиться в цьому маслі (не плутайте засмажену шкуринку), повинен вийти злегка золотавий колір, дуже смачна текстура. Прибираємо цибулю з вогню, даємо йому пару хвилин охолонути.
Далі у нас в хід піде м’ясорубка. Спочатку м’ясо прокручуємо, слідом за ним цибулю. Якщо у вас правильна м’ясорубка”, то у вас повинно вийти з першого разу все прокрутити, що це означає? По-перше це середня решітка, по-друге це хороший і потужний двигун, який буде це все перемелювати.
Слідом додаємо сіль, перець, спеції за смаком, яйце. Руками гарненько перемішуємо. ВАЖЛИВИЙ МОМЕНТ. Фарш потрібно вибити. Для цього ми беремо в руки частину фаршу і як-би кидаємо на стіл, потім знову беремо і кидаємо, тим самим відбиваючи його.
Далі формуємо котлетки і обвалюють у панірувальних сухарях. Можна так само обваляти в борошні, картопляному крохмалі, картопляного борошна, хто як любить, особисто я клею в борошні.
Йдемо смажити котлети. Далі ніяких секретів немає. Можна приготувати в духовці, але краще на сковороді, але без холестерину тут не обійтися. На розпечену сковороду викладаємо котлети, як тільки починаємо розуміти, що вони вже прижариваются, перевертаємо, зменшуємо вогонь. Продовжуємо смажити, як тільки котлети стануть твердими – вони готові. Кришкою накривати не варто, вони повинні бути просмажені, а не протушкувати. Вимикаємо грубку, даємо котлет відпочити кілька хвилин.